Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF)

Από το 1978, έτος που πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχής εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση, και έπειτα, εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως έχουν γεννηθεί με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) περιλαμβάνει τις τεχνικές γονιμοποίησης του ωαρίου από σπερματοζωάριο, οι οποίες λαμβάνουν χώρα έξω από το γυναικείο σώμα, σε ειδικό εμβρυολογικό εργαστήριο. Συγκρινόμενη με τη μέθοδο της σπερματέγχυσης, διαδικασία κατά την οποία το σπέρμα τοποθετείται μέσα στη μήτρα, η εξωσωματική γονιμοποίηση παρουσιάζει αυξημένες πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης, καθώς ο αριθμός τον ωαρίων προς γονιμοποίηση είναι μεγαλύτερος.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα ζευγάρια -προτού ξεκινήσουν την προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης- θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσουν πλήρη αιματολογικό προγεννητικό έλεγχο, μια σειρά δηλαδή από απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες αφενός διαφυλάττουν την υγεία των γονέων και των εμβρύων, αφετέρου την αποφυγή γέννησης παιδιού με μεσογειακή αναιμία.

Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) – Βασικά στάδια

Από τη στιγμή που ολοκληρωθούν οι παραπάνω εξετάσεις και οι απαραίτητοι έλεγχοι, το ζευγάρι πλέον μπορεί να προχωρήσει στη διαδικασία που αποτελείται από τα εξής στάδια:

  1. Πρωτόκολλα διέγερσης ωοθηκών – Πρόκληση πολλαπλής ωορρηξίας
  2. Προετοιμασία σπέρματος
  3. Ωοληψία
  4. Εμβρυομεταφορά
  5. Τεστ κυήσεως

Ακολουθήστε μας

Τελευταία Άρθρα

Single Port Laparoscopy : Γυναικολογική Χειρουργική Χωρίς Τομές

Γυναικολογική Χειρουργική Χωρίς Τομές. O γιατρός κος Γιάννης Περιστέρης έχει την χαρά να σας παρουσιάσει την νέα μέθοδο της…

Κονδυλώματα – Ιός HPV

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι είναι διαφορετικό το να έχετε κονδυλώματα που είναι μικροσκοπικά ορατές βλάβες στο αιδοϊο ,στον κόλπο ή τον τράχηλο (που οφείλονται συνήθως στους HPV 6 και 11) και διαφορετικό να έχετε μολυνθεί με τους ιούς HPV που δεν είναι ορατές οι βλάβες με γυμνό οφθαλμό.

Βλαστικά κύτταρα: Παρακαταθήκη υγείας

Στους εννέα μήνες της κύησης θα πρέπει να πάρετε πολλές αποφάσεις για την υγεία του παιδιού σας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και για την μετέπειτα ζωή του. Μια από αυτές αφορά τη δυνατότητα κατάψυξης των βλαστικών κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο, μια σημαντική παρακαταθήκη υγείας…

Test Pap

Πράγματα γνωστά, που όμως όσο και αν τα επαναλαμβάνουμε ποτέ δεν είναι αρκετό: το τεστ Παπανικολάου (test Pap), είναι η μόνη μέθοδος πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης όχι μόνο των κακοηθειών του τραχήλου της μήτρας, αλλά και αρκετών άλλων παθήσεων και γι’ αυτό καμιά από σας δεν πρέπει…

This post is also available in: Αγγλικα