” Τελευταία νέα για το Εμβόλιο για τους ιούς HPV “

Μεγάλη μείωση των οξυτενών κονδυλωμάτων μετά την εφαρμογή σε Εθνικό Πρόγραμμα του Εμβολιασμού της Αυστραλίας του τετράδυμου Εμβολίου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Οι συγγραφείς C.K.Fairley και J.Hocking παρουσίασαν στο Ετήσιο Συνέδριο για τους ιούς HPV στη Σουηδία τα αποτελέσματα εφαρμογής προγράμματος εμβολιασμού έναντι του ιού HPV στο γενικό πληθυσμό της Αυστραλίας που είχε επίπτωση στην εμφάνιση των γεννητικών κονδυλωμάτων. Η αξιολόγηση έγινε στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας της Μελβούρνης [MSHC] και για το διάστημα απο το 2004 έως το 2008 συγκρίνοντας την επίπτωση γεννητικών κονδυλωμάτων το διάστημα 2004 – 2007 που δεν υπήρχε ο εμβολιασμός σε σχέση με την επίπτωση το 2008, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του εμβολιασμού.

Κύρια αποτελέσματα:

  • O εμβολιασμός με το τετραδύναμο Gardasil μείωσε σημαντικά την επίπτωση των γεννητικών κονδυλωμάτων στο γενικό πληθυσμό μόλις ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του [Iανουάριος 2008 – Δεκέμβριος 2008].
  • Η μείωση αυτή ήταν 48% στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ηλικίας<28 ετών, ενώ 18% παρατηρήθηκε στους ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, υποδηλώνοντας ότι η μείωση της επίπτωσης στο γυνακείο πληθυσμό, συμβάλλει στην ανοσία ενός πληθυσμού [κοινότητα].